broschyrsvensktktt
Mer kunskap och mindre svinn
Branschföreningen Svenskt Kött meddelar att man nu lanserar nya broschyrer med kunskap och inspiration. ”Vi har tagit fram dem för att vi ser en ökad efterfrågan på kunskap om svenskt kött, framför allt vad gäller styckningsdetaljer och tillagning, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött.
Varje broschyr är på 24 sidor och fylld med information om svenskt kött, djuromsorg, fakta om styckningsdetaljer, tillagningsmetoder och tillbehör. Recepten är moderna och enkla vardagsrecept, meddelar man.
– Våra nya broschyrer är fullmatade med den information vi vet efterfrågas av både konsumenter och de som arbetar med uppfödning och tillverkning, säger Maria Forshufvud.
I broschyrerna går det att lära sig mer om allt från flankstek, njurtapp och grissida till lammentrecote och mycket mer.
– Genom att lära sig mer om hur man tar tillvara olika detaljer, minskar vi risken för svinn och tar på ett bättre sätt tillvara på hela djuret, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött.
Broschyrerna är kostnadsfria och finns att beställa via Svenskt Kötts hemsida. På hemsidan finns även fördjupad information om styckningsdetaljer och tillagning samt recept.
/FoodMonitor