Mats2Nu har den kommit: Logikdieten!
Mats Holmström: Hur många ”dieter” finns det inte nuförtiden? Är det inte fantastiskt hur mycket man kan gå ner i vikt utan ansträngning och framförallt utan motion, dvs. utan det mest uppenbara, att göra av med mer energi än man stoppar i sig, oavsett energikälla? 5:2 och LCHF i all ära men jag vill meddela att jag har kommit på en egen diet. Den innehåller mycket. Nästan allt faktiskt. Och i min kokbok är den mer än logisk.
”Om man inte äter kolhydrater har man hål i huvudet”, formligen skrek Paolo Roberto ut till besökarna när det begav sig på Mitt Kök-mässan förra året. Jag gillar verkligen Paolo, inte minst för att han har lyckats med konststycket att förvandlas från kungen av Kungsan till såväl idrottsstjärna som mat- och träningsprofil på mindre än en halv livstid. Han har också i TV samt i bokform bevisat att han har mycket söta fastrar.
Inte desto mindre är hans uttalande kontroversiellt i detta tidevarv då den enkla lösningen på viktproblem enligt flera av de populära dieterna är att helst skippa såväl bra som dåliga kolhydrater helt och istället koncentrera sig på såväl dåliga som bra fetter, alternativt svälta sig ett antal dagar i veckan.
Läs resten av krönikan i PDF-form här