Coop:s stinkande plastpåsar
anmäls till Kemikalieinspektionen
En konsument hade nyligen handlat mat i en Coop-butik i Eslöv. Han bar hem maten i en vanlig plastpåse som inköpts i butiken. Då fick han en obehaglig överraskning. Plastpåsarna avgav en konstig stark lukt.
– Lukten satte sig i händerna. Och doften sitter kvar även när man har tvättat händerna med vatten, säger konsumenten.
Konsumenten, som anmält det inträffade till Kemikalieinspektionen, berättar för FoodMonitor att det har hänt vid flera tillfällen den senaste tiden att han upptäckt plastkassar på Coop som gett ifrån sig en obehaglig lukt.
Enligt konsumenten står det på plastkassarna att de innehåller viskos.
Vid tillverkningen av viskos används i vissa processer den giftiga kemikalien koldisulfid som i höga koncentrationer kan skada nervsystemet. Koldisulfid av lägre renhetsgrad kan lukta starkt.
FoodMonitor har varit i kontakt med Coop men bolaget har hittills inte kommenterat den aktuella anmälan (uppdaterad 2013-09-11, läs Coop:s kommentar nedan).
/FoodMonitor
KOMMENTARER: 
2013-09-11, Coop: 
"Vi beklagar om personen i fråga har uppfattat att en bärkasse luktade konstigt. Han eller hon är välkommen att höra av sig till vår kundtjänst så vi kan få ta del av mer information. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida. Men jag vill poängtera att Coops bärkassar är gjorda av LDPE och innehåller inte viskos. Det står inte heller viskos någonstans på våra kassar", skriver Louise Stefan, pressansvarig på Coop, i ett mejl till FoodMonitor.