JellydessertbaksidaThailandFler farliga Jelly-produkter upptäckta
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har Jelly-godis, som innehåller tillsatsämnet E 406 som riskerar att kväva konsumenter, sålts av ett livsmedelsföretag i Bjuv. Nu meddelar Helsingborgs kommun att man upptäckt ett godis med E 407, som är ett liknande tillsatsämne, som enligt uppgift sålts av grossisten Achau Lien Import & Export AB i Helsingborg.
– Det måste bort från marknaden. Det tillsatsämnet är inte tillåtet att ha i den här typen av produkter, säger Jeanette Jacobsson, Miljöinspektör på Helsingborgs kommun.
Tillsatsämnet E 407, även kallat karragenan, framställs ur rödalger och är ett förtjockningsmedel som används inom livsmedelsindustrin.
– Det är meningen att man ska äta godisbitarna i en tugga. När man trycker på kapslarna för att få i sig det här godiset så skjuter det in i munnen. Skulle sätta det sätta sig i halsen så kan det bli allvarligt. Man kan kvävas.
Helsingborgs kommun har begärt att Achau Lien Import & Export AB nu ska tala vilka kunder man levererat de aktuella godiset till och i hur stora volymer. Godiset har sålts under varumärket Pipo. 
Achau Lien Import & Export AB beättar för FoodMonitor att man håller på med att kontakta alla berörda kunder, som enligt uppgift är 20 butiker runt om i landet. 
HÅKAN FRISELL