MAT
Premiär för M.A.T.
Den nya kedjan M.A.T. invigdes idag i Helsingborg. Det är Bergendahls som med det nya konceptet vill återknyta till forna tiders saluhallskänsla, samtidigt som det erbjuds moderniteter i form av ett unikt e-handelsupplägg och olika former av måltidslösningar för konsumenter med ont om tid, meddelar man.

Bergendahls har skapat M.A.T. för att försöka möta nya kundbehov utifrån övertygelsen att hur och när man vill handla dagligvaror håller på att förändras. Butiken präglas därför av saluhallskänslan med färskvaror till stormarknadspriser och måltidslösningar med bland annat möjlighet att äta i butiken eller ta med färdig mat för uppvärmning. Vad gäller e-handel lanserar man bland annat touch-skärmar där man kan beställa varor för hem och fritid för hemleverans.
– Dagligvaruhandeln håller på att förändras utifrån nya kundbehov. Intresset inför öppningen och dagens kundanstormning talar för att vi tänkte rätt när vi satsade på saluhallskänsla, måltidslösningar och e-handelsanpassning, säger Jan Hildingsson, butikschef på M.A.T. Helsingborg.
M.A.T. i Helsingborg har med en totalyta om drygt 4 700 kvm ett kompaktare format än City Gross stormarknader, med tydliga zoner för olika kategorier i ett annorlunda kundvarv. De färska basvarorna utgör grunden för måltiderna och är därför det första kunden möter.
Nästa M.A.T. öppnas under 2014 i Vällingby, meddelar man.
/FoodMonitor