Svensk Cater
hotar FoodMonitor
FoodMonitor har tidigare berättat om att bland andra matgrossisten Svensk Cater inte informerat konsumenter om att det ris man handlat med kan ha kontaminerats med en allergen. Det uppskattade inte bolaget. Nu hotar Svensk Cater med juridiska åtgärder. Bolaget har dessutom tagit reda på var FoodMonitors reporter bor.
– Vi kommer att vidta rättsliga åtgärder om du inte gör någonting åt det här snabbt, säger en representant för Svensk Cater till FoodMonitors reporter, när bolaget nu på förmiddagen ringde FoodMonitor.
Svensk Caters representant berättar att han även sett att Foodwire, som är en annan sajt som skriver nyheter om livsmedel, rapporterat om FoodMonitors rapportering.
– Det står nu på Foodwire att vi inte har kontaktat våra kunder, säger han.
FoodMonitor fick samtal från Svensk Cater även igår. Då förklarade FoodMonitor för bolaget att vi inte skrivit att de inte informerat sina kunder utan att det är konsumenter som inte informerats.
Det gör att allergiker bland skolbarn och deras föräldrar inte får veta något om riskerna.
Men detta faktum verkar inte Svensk Cater bry sig om. Istället tycks man ha ägnat tid åt att ta reda på var FoodMonitors reporter bor.
– Dessutom ser jag att du är Karlstadsbo.
Vad betyder det då?
– Nej, det betyder väl inte så mycket. Det är väl att man kan stöta på dig på stan. Det är väl bara det i så fall, säger Svensk Caters representant.
FoodMonitor har i dagsläget valt att inte offentliggöra namnet på den aktuella personen på Svensk Cater.
/FoodMonitor
Läs mer:
larm-om-allergen-i-risLarm om allergen i ris – serveras i skolmatsalar