Ensamstående mamma betalade för mat till brandmän – avskedas
Hether Levia är en ensamstående mamma som arbetade på McDonald´s restaurang i Olean i USA. Hon ville göra en god gärning och betala för maten till några brandmän som hade varit ute på en insats. Men McDonald´s uppskattade enligt uppgift inte initiativet och avskedade henne. Det rapporterar sajten The Huffington Post.
Det var när Heather Levia hade påbörjat sitt morgonskift på restaurangen som hon fick ett samtal från Frälsningsarmén på orten. De undrade om McDonald´s kunde donera lite mat till några lokala brandmän som hade varit på ett uppdrag som gällde en husbrand.
Heather Levia ringde till McDonald´s huvudkontor och frågade om bolaget kunde täcka kostnaden. Men hon fick kalla handen. Därför samlade hon och hennes arbetskamrater själva ihop pengarna till maten, som landade på 150 dollar.
Men när hennes chef på restaurangen fick reda på vad som hänt, efter det att brandmännen ifrågasatt McDonald´s agerende, fick hon sparken. Det hände i fredags förra veckan.
McDonald´s håller inte med om beskrivningen av det inträffade. Men man vill enligt The Huffington Post inte kommentera ytterligare än att säga att man aldrig bestraffar anställda för att de visat brandmän uppskattning.
/FoodMonitor
Läs mer: http://www.huffingtonpost.com/2014/02/20/mcdonalds-firing-donating-food_n_4823256.html