WFP distribuerar mat i Gaza
FN:s livsmedelsprogram, WFP, har under ett fem timmar långt eldupphör gett akut matassistans till tusentals människor på Gazaremsan. Samtidigt står det nu klart att WFP behöver ett omedelbart tillskott av ytterligare medel.
I Gazaremsan är bankerna stängda och hushållens inkomster i riskzonen på grund av det upptrappade våldet. WFP distribuerar därför matkuponger och är redo att transportera ytterligare mat som vetemjöl, bröd, och konserverad tonfisk, så snart säkerhetsläget tillåter.
WFP ger matassistans till mer än 600 000 av de mest utsatta människorna i Palestina. Av dessa finns 285 000 i Gaza och 318 800 på Västbanken.
WFP och FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, UNRWA, ger tillsammans matassistans till cirka 67 procent av den totala befolkningen på Gazaremsan.
WFP finansieras med frivilliga bidrag. Organisationen meddelar idag att man behöver ett omedelbart tillskott på 136.5 miljoner kronor för att året ut kunna tillgodose de behov som orsakats av den nya krisen i området.
/FoodMonitor