Konsum-vd i blåsväder
Föreningen Konsum Värmlands vd Steve Fredriksson var sjukskriven en stor del av förra året. Samtidigt drogs föreningen med 26.4 miljoner kronor i förlust. Men trots det betalade föreningen ut 2.7 miljoner kronor till vd:n. Det var mer än föregående år. Det rapporterar nwt.se.
Enligt uppgift fick vd:n dessutom 114 882 kronor i sjukersättning från Försäkringskassan. Samtidigt betalade föreningen ut 674 000 kronor för konsultuppdrag som vd:n gjort i samband med en affärsuppgörelse år 2006.
Efter det att nwt.se avslöjat den höga ersättningen har Steve Fredriksson nu hört av sig till Försäkringskassan för att kontrollera allt har gått rätt till.
– Jag har hört av mig till Försäkringskassan för att höra mig för om detta på något vis är felaktigt och om den där ersättningen ska räknas som en lön. De visste inte själva hur de skulle hantera det, men de skulle återkomma om några dagar och ge mig besked, säger han, till vf.se.
Har det blivit fel i samband med utbetalningen från Försäkringskassan har Steve Fredriksson, enligt vf.se, lovat att betala tillbaka pengarna.
/FoodMonitor