sara-vinnarbildSara blev
Årets Konditor
Sara Aasum Hultberg från Stockholm tog under fredagen hem segern i Årets Konditor och är därmed svensk mästare i konditori. Sara är uppvuxen i Arvika och arbetar idag på Taverna Brillo i Stockholm.
Juryn utvärderade konditorernas finalbidrag efter smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet. Motiveringen löd:
”I en tidspressad insats utmanades teknik och yrkeskunskap, som ändå visade upp perfektion. Med fantastiska smaker togs gräddbakelsen till en ny nivå och de eleganta petit fourerna imponerade på juryn.”
Det var på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm som de fem finalisterna i Årets Konditor skapade unika bakverk inom flera kategorier. Sara Aasum Hultberg utmärkte sig i samtliga kategorier och segrade med Glasstårta: Isprinsessa, Petit four bricka med fem olika petit fourer, Gräddbakelse: Gräddbakelse 2.0, Tårta: Björnbär/Gianduja (browniebotten med björnbärspannacotta, hasselnöt och vaniljmousse).
– Det här känns superhäftigt! Jag vet att alla tävlande har lagt ner sin själ i träning och förberedelser. Konkurrensen har varit en stenhård. Därför känns det extra roligt att vinna idag. Det är en ära att få bära titeln Årets Konditor, kommenterar vinnaren själv.
Sara har arbetat som konditor i fyra år. Detta var första gången hon tävlade i Årets Konditor. Nu kommer hon alltså att representera branschen ett år framöver.
Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer har sedan 1988 arrangerat den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor för att lyfta fram det mästerliga hantverk som dagligen sker på landets konditorier. De bästa konditorerna från hela landet ansöker till tävlingen för att göra upp om titeln.
/FoodMonitor