Hanna22Hallå där:
Hanna E Lindberg
I somras träffade FoodMonitor Hanna E Lindberg, matredaktören som just då debuterat som deckarförfattare med boken STHLM Confidential. ”Det har gått jättebra”, säger Hanna idag, och berättar att hon redan börjat skissa på en uppföljare. En bok som dessutom kommer att utspela sig helt och hållet i matbranschen. Foto: Mats Holmström
– Det är jättekul att STHLM Confidential fått så mycket uppmärksamhet. Det betyder verkligen otroligt mycket, säger Hanna.
Försäljningen av debuten har alltså gått bra?
– Ja, inte minst med tanke på att jag är debutant på ett mindre förlag. Nyligen blev det klart att Åhléns kommer att ta in boken i danskt band, så en ny upplaga är på gång, vilket så klart känns fantastiskt.
Kommer den även i pocketform?
– Ja, tanken är att den ska gå ut i stor upplaga. Men eftersom inget är påskrivet ännu kan jag inte ge alla detaljer.
Uppföljaren ska alltså utspela sig i matbranschen. Hur långt gångna är skisserna och kommer man att känna igen sig från debuten, även om denna till största delen utspelar sig i medie- och glamourvärlden?
– Det tror jag absolut. Jag borrar djupare i karaktärerna, och även denna bok kommer att undersöka vad som sker bakom kulisserna i matvärlden. Huvudpersonen är fortfarande journalist, om än matdito, så visst finns det likheter.
sthlm-confidential– Precis som i STHLM Confidential finns det kopplingar till min egen bakgrund och visst är det så att jag inspireras av människor i min omgivning. Möjligen kan några känna igen sig, avslutar Hanna E Lindberg.
Fakta: Hanna E Lindberg är journalist, född i Stockholm 1981. Hon är redaktör för Sveriges största magasinssajt, alltommat.se, som är en del av Bonnier Tidskrifter. Hanna har tidigare varit kolumnist i Metro och nyhetsreporter på Aftonbladet. Sthlm Confidential är hennes debutroman. Boken kan hittas hos lokala bokhandlare, inom kort på Åhléns samt kan beställas på adlibris.se och bokus.com.
Läs intervjun med Hanna från i somras här
/Mats Holmström