coop majonnsimg_1778Coops återkallande av majonnäs misslyckades
Coop återkallade och varnade allergiker för Coop äkta majonnäs i 260 grams tub. Men hos butikskedjan Konsum Värmland, som säljer många av Coops egna produkter, togs inte majonnäsen bort från hyllorna i alla butiker.
”Det är ett mänskligt misstag. Vi har inte följt upp som vi skulle", säger Klas Olsson, informationschef, Konsum Värmland.
 
Den nu återkallade majonnäsen innehåller senapsfrön som är farliga för vissa allergiker. Men det hade Coop underlåtit att informera om på förpackningen. Därför återkallas alla 260 grams tuber med Coops äkta majonnäs över hela landet.
 
Redan i går gick larmet ut från Coops huvudkontor i Stockholm. Men idag fanns majonnäsen alltså kvar i butikshyllorna hos Konsum Värmland. Butikskedjan lovar att skärpa till sina rutiner.
 
”Vi kommer att förtydliga våra rutiner. Ett misstag har begåtts och det beklagar vi, för produktlarm har vi stor respekt för”, säger Klas Olsson.
 
Coop meddelar att majonnäsen inte kommer att säljas på nytt i butik förrän felet i innehållsförteckningen på förpackningen åtgärdats. Man uppmanar kunder som har förpackningar kvar att återlämna dem till butik.
 
/FoodMonitor
 

t20