
Djurens Rätt: Vi behöver gå över till mer vego i måltidssektorn
Fler och fler organisationer, skolor och sjukhus ställer om till mer vegetarisk mat. Det kan vara klimatmål som ska uppnås, hälsofördelar som önskas, till exempel inom vården, eller helt enkelt på grund av den växande efterfrågan som finns på vegetabilisk kost av etiska skäl. Djurens Rätts seminarium ”Mera Vego! För dig som arbetar inom måltidssektorn” på mässan Vegovision i Stockholm i helgen riktade sig till politiker, miljösamordnare, upphandlare och personal inom måltidssektorn. Syftet var att inspirera och underlätta för företag och institutioner som vill göra grönare val.
FoodMonitor-Fakta:
Seminariet ”Mera Vego! För dig som arbetar inom måltidssektorn” anordnades på Vegovision – Djurens Rätts mässa för djurvänliga val, på Müchenbryggeriet i Stockholm den 5-6 november.
Foto: Djurens Rätt.