EU: MMSports kaka från USA som skulle vara ”fri från mjölk” innehöll – mjölk
Kosttillskottbolaget MMSports AB i Askim har enligt uppgift sålt produkten Lenny & Larry's Complete Cookie Chocolate Chip som innehåller mjölk trots att det anges att den är ”fri från mjölk”. Nu larmar det brittiska livsmedelsverket, som hos en importör upptäckte felet, om produkten.
Enligt myndigheten utgör produkten en allvarlig risk för människors hälsa.
Det är företaget Lenny and Larrys i Panorama City i USA som tillverkat kakorna som distribuerats till flera länder inom EU via bolag i Storbritannien.
Det är ännu oklart hur stor volym som nått MMSports. Bolaget meddelar att kakorna sålt slut. Man har inte gjort någon återkallelse.
UPPDATERAD
Kommentar från MMSports:
"Den 22 december blev vi kontaktade av Miljöförvaltningen i Göteborg via telefon och mail. De hade då mottagit en förhandsnotis om ett eventuellt RASFF-utskick gällande Lenny & Larry The Complete Cookie. Notisen handlade om att en av smakerna innehöll spår av mjölk som inte var deklarerad på innehållsförteckningen, detta gällde endast inom ett vist datumintervall, och på vissa produktionsnummer.
Efter en internutredning kunde vi konstatera produkterna vi lagerförde på vårt centrallager och i våra butiker inte var berörd, men trots detta vidtog vi åtgärder omgående.
Produkten har blivit stoppad i sin försäljning tills dess att vi hunnit märka om den med en ny etikett som tydligt informerar om att den kan innehålla spår av mjölk. Produkten är märkt på hemsidan med att den kan innehålla spår av mjölk och utöver detta så kommer alla kunder som köpt den berörda smaken kontaktas via mejl för att bli informerade om situationen.
En åtgärd som vi i samråd med Miljöförvaltningen anser vara fullt tillräcklig", skriver Simon Nylander, produktchef på MMSports, i ett mejl till FoodMonitor.
/FoodMonitor