fred-deluca-och-mikael-von-bargen_new_large
Subway ska växa i Sverige
Subway är den officiellt största restaurangkedjan i världen med 34 246 restauranger i 95 länder. Nu ska man växa kraftigt även på den svenska marknaden. ”Enligt den strategiska planen ska det finnas runt 240 restauranger i Sverige innan utgången av 2015 och jag är övertygad om att vårt team i Sverige kommer att uppnå eller till och med överträffa detta mål”, säger Fred DeLuca (till vänster i bild), Subways grundare och president.

 

Tillväxtplanen presenterades under torsdagen då Fred DeLuca inledde sitt tre dagar långa Sverigebesök. Tidigare i veckan presenterade Subway de officiella siffrorna som visade att man nu är världens största snabbmatskedja. I dagsläget har Subway 81 restauranger runt om i Sverige, varav cirka 50 är belägna i storstadsområdena. Ett ökat intresse märks hos de etablerade hyresvärdarna och planen är att i jämn takt under de närmaste åren etablera Subway på tillgängliga platser i hela Sverige.
 
– Svenskarna äter mer snabbmat än någonsin och vi ser en ökad efterfrågan på ett fräschare alternativ till mer traditionell snabbmat, säger Mikael von Bargen (till höger i bild), Subway Sverige, och fortsätter:

– Vi har satt upp ett ambitiöst men realistiskt mål och för att nå detta arbetar vi just nu hårt med att rekrytera ambitiösa franchisetagare samt kartlägga nya strategiska platser att etablera vår verksamhet på.
 
Fred DeLuca startade tillsammans med Dr.Buck sin första restaurang som 17-åring 1965, i Bridgeport, Connecticut. Idag drivs samtliga 34 246 restauranger som franchise och organisationen omsätter mer än 15 miljarder dollar årligen.
 
/FoodMonitor