cloettakexchokladimg_4324
Cloetta backar om
syntetisk blåbärsarom
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har godisbolaget Cloetta förargat många kunder genom att använda syntetisk blåbärsarom istället för riktiga blåbär i sin kexchoklad med blåbärssmak. Bolaget har tagit åt sig av kritiken.
”Idag använder vi inte en naturlig arom. Vad vi kommer att göra är att stoppa i blåbär eller naturlig blåbärsarom”, säger Christina Björck, informationschef, Cloetta.
 
”Naturlig arom är gjord på frukt eller bär.”
 
Kexchoklad med blåbärssmak på kort tid blivit en storsäljare hos Cloetta. Christina Björck förstår att en del kunder kan bli besvikna på att produkten inte innehåller några riktiga blåbär.
 
”Jag förstår om man är vanlig konsument och ser ett blåbär så förväntar man sig att det ska ligga ett blåbär i också.”
 
”Man kan konstatera att vi fått en del kommentarer. Det är personer som pratat med Livsmedelsverket. Eller så är det kommentarer direkt till oss eller via sajten Äkta vara.”
 
Hur kommer ni att hantera det här?
 
”Vad vi kan göra är att verkligen jobba för att få in naturliga aromer. Att det inte bara ska vara smak utan att det också är en naturlig smak. Det är vad vi kommer att jobba hädanefter med i ett produktutvecklingsprojekt.”
 
Till sommaren kommer Cloetta att lansera kexchoklad med hallon och banansmak. Inte heller dessa kommer att innehålla naturliga aromer.
 
Men enligt Christina Björck kommer Cloettas byte till äkta varor i kexchokladen vara genomfört i år.
 
"Någon gång i slutet av året", säger hon.
  
HÅKAN FRISELL