apoteksgrupp_new_large
Hälsosamma livsmedel på apoteket
Kung Markatta satsar nu brett på apoteksmarknaden. Från och med 25:e maj kan man bland annat finna choklad, juice och rotfruktschips ur Kung Markattas ekologiska livsmedelsortiment på Vårdapoteket.
 
Sortimentet har sedan oktober 2010 sålts i ett mindre antal apotek, och går nu efter en lyckad testperiod ut på bred front, meddelar bolaget.           
 
Produkterna har valts ut tillsammans med Vårdapoteket för att passa deras kundkrets. Vårdapotekets butiker är belägna inne i sjukhus och tanken är att sjukhuspersonalen ska kunna köpa något gott till fikat, att personer som besöker patienter ska kunna ta med sig en ätbar present, eller att de som väntat länge på sjukhuset ska kunna få i sig något som höjer blodsockret. 
 
Kung Markatta är sedan många år leverantör till detalj -och hälsofackhandeln, men satsar alltså nu på att etablera sig rejält även på apoteksmarknaden.
 
– Kung Markatta har en bakomliggande hälsofilosofi som passar bra in i apotekens verksamhet. Våra produkter är naturliga och innehåller inga konstgjorda tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen eller smakförstärkare. Det är goda livsmedel som man kan unna sig, säger Peter Enberg, VD på Kung Markatta AB.  
 
/FoodMonitor