e32
”Vi delar ut 500 kronor att köpa mat för” – elbolag använder butikskedjor i tveksam marknadsföring
LEDARSTICK Elbolaget Göta Energi AB i Göteborg har enligt uppgift anlitat ett säljbolag som är ute på gator och torg och erbjuder konsumenter 500 kronor i matpengar – om konsumenterna byter el-leverantör till Göta Energi. Pengarna kan användas på matkedjorna Coop, Willy´s, Hemköp, och City Gross. Men marknadsföringen är minst sagt tveksam.
– Om jag får ditt nummer så skickar jag 500 kronor, säger en säljare på säljbolaget, som enligt uppgift är Face2Face AB i Stockholm, till en konsument.
– Vi delar ut 500 kronor att köpa mat för, säger en säljare till en annan konsument som undrar vad som pågår.
Så lät det denna vecka då säljbolaget var ute med ett tiotal säljare i en stad. För att få de 500 kronorna måste konsumenter teckna sig för en produkt hos Göta Energi. Det handlar om att flytta över sitt elabonnemang.
Den typen av marknadsföring är under all kritik. Den riskerar att slå mot utsatta personer i samhället. En av säljarna säger själv att det finns en risk att personer som har ekonomiska problem och redan är skuldsatta nappar på erbjudandet om 500 kronor.
Hur lång tid tar det innan man får pengarna efter det att man sagt ja till att flytta över sitt el-abonnemang till Göta Energi?.
– 10 sekunder, säger en av säljarna.
Säljarna får ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL
Foto: HÅKAN FRISELL.

t20