fontanafood 
Generationsskifte i Fontana Food
Loizos Papadopoulos tar över vd-posten i familjeföretaget Fontana Food. Tillsammans med sin far Frixos Papadopoulos har han utvecklat bolaget till den framgångsrika verksamhet det är idag. Frixos Papadopoulos är stolt över att kunna lämna över stafettpinnen till sin son (bilden: familjen Papadopoulos, fotograf: Olle Törsleff).
 
”Jag är övertygad om att Loizos erfarenheter och kunskaper är av stort värde nu när Fontana växer. Han har en stark vision och kommer att kunna stärka företaget på ett bra sätt. Han tänker nytt vad gäller konsumenter, mat och medarbetare vilket kommer att bidra till att stärka Fontana ytterligare. Jag ser fram emot min roll som styrelseordförande där jag kommer att fokusera på att hitta nya produkter och stärka relationerna med våra grekiska samarbetspartners”, säger Frixos Papadopoulos.
 
Loizos Papadopoulos kommer närmast från rollen som inköpschef och vice-vd. Han kommer att fortsätta bolagets framgångsrika koncept att sälja grekiska delikatesser till Svenskarna. Fontana Food omsätter cirka 320 Mkr och har 40 anställda vid sitt huvudkontor i Tyresö.
 
”Fontana är idag ett ledande företag inom grekisk- och medelhavsinspirerad mat och har en stark företagskultur. Vi har känsla och passion för genuin hälsosam mat. Tillsammans med våra motiverade medarbetare kommer jag att fortsätta driva utvecklingen och jag ser goda utvecklingsmöjligheter, både vad gäller nya mattrender och nya produkter”, säger han.
 
Bilden: familjen Papadopoulos. Frixos, Loizos och Maro i en olivlund i Grekland.
Fotograf: Olle Törsleff.
 
/HÅKAN FRISELL