Klimatpris till Dagab
Dagab, Axfoods logistikbolag, har fått miljöpriset ”Årets klimatkomet” som delas ut av Green Cargo till ett företag som gjort stora förbättringar av sin logistiks klimatpåverkan. Axfoods miljöchef Åsa Domeij och transportchef Anders Endertorp tog emot priset igår.
 
– Jättekul att Dagab har fått det här erkännandet för sitt aktiva klimatarbete. Det här blir en bra sporre för att jobba vidare för Dagab och kunna bidra till att Axfood kan nå sitt mål att minska sin klimatpåverkan med 75% till 2020, säger Åsa Domeij, chef miljö och socialt ansvar Axfood, i samband med ett pressmeddelande.
 
Green Cargos motivering till utmärkelsen lyder:
 
”Dagab har lagt transporterna från Italien till Göteborg på järnväg. De arbetar konsekvent för att skapa hållbar logistik och söker intermodala lösningar för transporterna i Sverige. Då tar varorna tåget den långa sträckan och lastbil för att komma ända fram. Redan nu rullar Dagabs stora lastbilstrailers med tåget från Göteborg till Stockholm. Dagab driver på tågföretag både i Sverige och på kontinenten för att leverera transportlösningar med hög kvalitet och låg miljöpåverkan. Därför får de Green Cargos utmärkelse Årets Klimatkomet 2011”.
 
/FoodMonitor