Lidl20
Lidl lanserar flergångspåse för frukt och grönt
Butikskedjan Lidl Sverige meddelar att man lanserar en återanvändningsbar påse för frukt och grönt. Påsen är enligt bolaget tillverkad av 100 procent återvunnen polyester och går att tvätta i maskin.
– Att minska användningen av plast är en central del i vår hållbarhetsstrategi och vi arbetar ständigt med att utveckla miljövänliga lösningar och alternativa produkter. Bland det viktigaste vi kan göra är att ge våra kunder möjlighet att göra bra val i butik och guida dem till mer hållbara alternativ. Påsen är gjord för att innehålla frukt och grönt, men vem säger att du inte kan använda den som tvättpåse mellan veckohandlingarna. Bara fantasin sätter gränser, säger Miriam Thunborg, hållbarhetschef på Lidl Sverige, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Lidl):
”Påsen är slitstark, är tillverkad i 100 procent återvunnen polyester och kan tvättas i maskin. Redan efter fem användningar är påsen mer miljövänlig än den vanliga engångsplastpåsen. Påsen finns tillgänglig i samtliga Lidl-butiker och kostar 14.90 kronor för en förpackning om två. Påsen väger 8 gram och vikten dras bort i kassan.”
Foto: Lidl Sverige.

t20