knackebrodmeddippKnäckebrödsmix – baka hårdbrödsdelikatess hemma
Knäckebrödet har den senaste tiden fått ett uppsving som en delikatess. Nu vill matbolaget Kungsörnen att Svenskarna bakar mer knäckebröd hemma. Därför har bolaget tagit fram en knäckebrödsmix som nu finns ute i butik.
 
”Vi ville skapa en produkt som är lätt att använda och som det är enkelt att vara kreativ med. Mixen innehåller solrosfrön, linfrö och havregryn och du tillsätter bara vatten och så har du en härligt smakrik deg som du kan forma och garnera efter tycke och smak. Dessutom är det gott och passar perfekt till midsommarsillen”, säger Lena Borg Jakobsson, marknadsansvarig, Kungsörnen.
 
Knäckebröd har bakats i Sverige i över tusen år. Det var ett sätt att ta vara på mjölet som maldes efter skörden på hösten.
 
Enligt Kungsörnen har knäckebrödet på senare tid också blivit en delikatess.
 
kungornenknackebrodforpackning”Idag är knäckebröd så mycket mer än något som vi bara äter som tillbehör till lunchen eller vardagsmiddagen. Nu bakas knäcke med varierande smaker och former och äts till och med som kryddiga snacks som dippas i olika röror. Knäckebröd har blivit något som vi bjuder på när vi får gäster”, säger Lena Borg Jakobsson.
 
Foto: Lantmännen.
 
/FoodMonitor