m26
Polarbröd och Mycorena inleder samarbete om cirkulär matproduktion
Brödbolaget Polarbröd Aktiebolag i Älvsbyn och utvecklingsbolaget Mycorena AB i Göteborg meddelar att man ska undersöka om bröd- och degspill kan tas tillvara för att framställa det växtbaserade proteinet Promyc. Det handlar också om möjligheten till cirkulär matproduktion för Polarbröd.
– Efterfrågan på vårt veganska protein Promyc ökar konstant och nu vill vi undersöka möjligheterna att skala upp vår teknik tillsammans med ett antal partners. Vi är otroligt glada att samarbeta med Polarbröd och se hur vi kan hjälpa dem att ta fram nya produkter gjorda av sidoströmmar från bageriet. Att ha Polarbröd som partner, ett bolag som värderar hållbarhet och innovation väldigt högt, är viktigt för oss och något som driver vår tillväxtmöjlighet som ungt foodtech-bolag, säger Ebba Fröling, operativ chef på Mycorena, enligt ett pressmeddelande.
För Polarbröd utgör ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Mycorena och ICA ska samarbeta om testlansering av nya produkter
Bilden: Ebba Fröling, operativ chef på Mycorena. Foto: Mycorena.