Köttbudet har rättat till påstådd avvikelse
Som FoodMonitor berättat om tidigare så lade Göteborgs Stad i februari ett förbud mot företaget Köttbudet Sverige AB i Göteborg gällande påstådd avvikelse på sajten kottbudet.com. Idag meddelar bolaget att åtgärder vidtagits och hänvisar till ett beslut från myndigheten tidigare denna månad.
”Vi kan se att ni har tagit bort all information om att ni säljer ekologiskt kött på hemsidan. Det finns därför inget krav från oss längre att ni måste anslutna er till ett godkänt kontrollorgan som utför ekologisk certifiering eller anmäla att ni säljer ekologiskt kött till livsmedelsverket”, skriver Göteborgs Stad i en kontrollrapport som man skickat till Köttbudet Sverige AB.
UPPDATERAD
Kommentar från Köttbudet Sverige AB:
”Vi tog åtgärder direkt när beslutet kom (beslutet om förbud /red). Jag hade till och med pratat med en inspektör innan beslutet gick igenom. Hon visste inte riktigt själv vad som behövde göras för att det skulle bli godkänt på hemsidan. Så därför valde vi att ta bort allting med ekologiskt på hemsidan och valde att marknadsföra det som närproducerat från gårdar i Sverige”
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Köttbudet Sverige AB förbjuds att sälja och överlåta ekologiska livsmedel

t20