Ny anmälan mot Svenska Vattenlaboratorium AB
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har konsumenter anmält företaget Svenska Vattenlaboratorium AB i Luleå för bland annat att ha tagit betalt för men inte utfört vattenanalyser. Anmälningarna fortsätter att komma in. Den senaste nu i dagarna. Certifieringsorganet Swedac konstaterar att de inte har verksamheten registrerad hos sig.
”Beställde vattenprov på brunnsvatten. Betalade via swish cirka 650 SEK. Fick inget material (flaska) att lämna prov i. Skrev via mejl en gång och fick svar att de skulle skicka. Inget hände. Skrev en gång till och fick till sist en flaska som jag omgående skickade för vattenanalys. Inskickande gjordes för en månad sedan. Har ännu icke fått något svar”, skriver konsumenten i anmälan.
Så här skriver Livsmedelsverket om bolaget i ett mejl till FoodMonitor:
”De finns inte med på medlemslistan för branschorganisationen för ackrediterade laboratorier: FAL – Föreningen Ackrediterade Laboratorier”
Swedac ackrediterar laboratorier i Sverige. Inte heller de har Svenska Vattenlaboratorium AB registrerade hos sig.
”Vi får ingen träff på ”Svenska vattenlaboratorium AB”, varken bland ackrediterade eller tidigare ackrediterade organisationer”, skriver Swedac i ett mejl till FoodMonitor.
Samma svar uppger Swedac gäller för andra bolag i "koncernen" som Novumiter AB, Peter Larsson Förvaltning i Böle AB och en privatperson som förekommer med sitt personnummer på Svenska Vattenlaboratorium AB:s sajt.
FoodMonitor har sökt Svenska Vattenlaboratorium AB.
/FoodMonitor
LÄS MER: Konsumenter anmäler Svenska Vattenlaboratorium och sajten vattenlab.se till Konsumentverket