Skärholmens Cityhandel AB förbjuds att sälja ostar som förvarats fel och ostar som gick ut förra året
Stockholms miljö- och hälsoskyddsnämnd har denna månad förbjudit Skärholmens Cityhandel AB, vid vite om 10 000 kronor, att släppa ut flera livsmedel på marknaden. Enligt myndigheten ska ost förvarats på ett olämpligt sätt – och i ett fall dessutom gått ut i november förra året.
”Vid en uppföljande inspektion 2022-07-11 granskade miljöförvaltningen bortförsel av matavfall, i synnerhet gamla livsmedel som fanns i lokalen vid inspektionen 2022-06-27 och som ni berättade skulle slängas. I delikatessdisken sålde ni ost, Msanarah, i lösvikt som ni skulle ha slängt efter förra inspektionen. Osten hade förvarats i rumstemperatur. På etiketten stod det ”Förvaras i plus 4/6 grader Celsius”, det vill säga att osten var en kylvara. Osten hade gått ut 04.11.2021. I källaren fanns det glasburkar av tre typer ost från varumärket Lailand som förvarades i rumstemperatur”, skriver Stockholms stad i förbudet som man skickat till Skärholmens Cityhandel AB.
Skärholmens Cityhandel AB får nu inte släppa ut vissa mängder av de här ostarna på marknaden:
Fromage bouili Msanarah
Lailand Fil D’or vitost i trådar
Lailand Hamawi ost
Msanarah från delidisken
FoodMonitor söker Skärholmens Cityhandel AB.
/FoodMonitor
LÄS MER: Skärholmens Cityhandel tillverkade köttfärs med kött från Litauen som passerat bäst före datum med tolv dagar – påstår Stockholms stad
LÄS MER: Matbutik i Skärholmen förbjuds att sälja ospårbara livsmedel och ris som innehåller insekter