Karlstad86
Valet 2022:
Karlstadpartiet fick inte vara med i Karlstad
Idag inledde partierna på allvar valrörelsen i Karlstad. På en plansch stod alla partier i kommunfullmäktige med och vad de står för – förutom Karlstadpartiet Livskvalitet med tre mandat. Förklaringen är enligt uppgift att bara riksdagspartier skulle stå med. Detta trots att talare på den scen där planschen fanns på Stora Torget i Karlstad var kommunpolitiker. Peter Sörensen som är en av Karlstadpartiet Livskvalitets talespersoner var märkbart upprörd.
– Vi har blivit diskriminerade. Vi har inte fått någon information och var inte inbjudna, säger han.
– Kommunalråden pratar om Karlstad. Varför är vi inte med?
Enligt uppgift stämde Vänsterpartiet in i kritiken och tyckte det var orättvist att inte Karlstadpartiet Livskvalitet fick vara med.
Niklas Wikström från Liberalerna försvarar planschen.
– Det är riksdagspartier som är med, säger han, enligt tidningen NWT.
– Karlstadspatiet har alla möjligheter att göra sig hörda men planschen och debatten är för partierna som är med i riksdagen.
HÅKAN FRISELL
(FoodMonitor bevakar Valet 2022 främst med avseende på frågor som berör livsmedelsindustrin. Men även annan bevakning kan komma ifråga /red)
Bilderna: partier presenterade sig med plansch och tal på Stora Torget i Karlstad idag. Karlstadpartiet Livskvalitet fick inte vara med. Foto: FoodMonitor.