skada23
Mamma: treåring skadad i explosion med tändstickor på Åhléns
I dagarna skadades en treåring när denne råkade tappa ett rör med tändstickor som fanns i kassan på kedjan Åhléns i Farsta Centrum. Det uppstod en sorts explosion. Det uppger barnets mamma i en anmälan till Konsumentverket.
"Jag och min treåriga son ... var inne hos Åhléns i Farsta centrum. Vid betalning i kassan har Åhléns frontat Solstickans tändstickor i ett rött rör som innehåller 100 stycken tändstickor. Min son som är inte så lång, han tar upp en av de flertal tändsticksrör som är precis framför kassan, han råkar tappa röret med tändstickor på golvet, vilket leder till en sorts explosion och det uppstår en eldsvåda. ... (sonen /red) som var på väg att ta upp den, får svåra brännskador på höger handen, en ambulans blir tillkallad och vi åker till sjukhuset för att få akutvård. Förutom att han har en fysisk skada på handen, har han varit extremt rädd och orolig efter den händelsen. Han har svårt att sova och komma till ro", skriver mamman i anmälan.
FoodMonitor har sökt Åhléns.
UPPDATERAD 2022-10-04.
Kommentar från Swedish Match som tillverkar tändstickorna:
"Vi beklagar såklart det inträffade, men kan inte förekomma den pågående utredningen och därmed spekulera i detalj vad som har hänt. Den analys som gjorts av produkterna har dock inte utvisat att det förelegat något fel på produkten."
/FoodMonitor
Bilden: tagen på Åhléns i Karlstad som idag hade den aktuella produkten till försäljning. Foto: FoodMonitor.