Pinchos2023-04-24
Idag börjar Pinchos servera 3D-printat kött i Stockholm
PRODUKTNYTT Restaurangkedjan Pinchos meddelar att man blir idag första stora aktör i Sverige att erbjuda 3D-printat kött. Det gör man enligt uppgift i samarbete med foodtechbolaget Redefine Meat.
”Den innovativa framtagningen görs med hjälp av en 3D-printer som skapar en struktur av protein, smak och fett. Resultatet är slående likt vanligt kött sett till smak, textur och arom trots att ingredienserna består av soja, vete, vegetabiliska oljor, kryddor och torkade grönsaker. Samma 3D-printade kött som Pinchos använder har den senaste tiden adderats på flertalet välrenommerade restauranger runtom i världen – där exempelvis den yngste brittiske kocken att tilldelas tre Michelinstjärnor, Marco Pierre White, har valt att ta in det till sina steakrestauranger”, skriver Pinchos i ett pressmeddelande.
Pinchos uppger att de erbjuder två rätter med det 3D-printade köttet – ”New Meat Ch**sy Burger” som är en hamburgare med ”en smakrik rökig dressing och smashed chili ch**se” – och ”New Meat Steak Sandwich” som ”är en grillad variant av flankstek som serveras på ett rostat levainbröd tillsammans med en rund men spetsig dijonnaise, toppad med chimichurri och citronkaramelliserad lök”.
"Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra gäster ett hållbart alternativ som vi vet att de kommer att älska. Smaken och texturen i det 3D-printade köttet efterliknar traditionellt kött i väldigt hög grad och jag tror att många köttälskare kommer ha svårt att känna skillnaden när de provsmakar", säger Per Larsson som matutvecklingsansvarig på Pinchos, enligt pressmeddelandet.
Enligt Pinchos lanseras de två nya rätterna i kedjans restauranger i Stockholm idag.
Nästa månad ska de finnas i Göteborg och i september i resterande restauranger.
/FoodMonitor