kIMG_2741
Konya Charkuteri tvingas att destruera 3.3 ton kött – snusk och maskar i verksamheten
Livsmedelskontrollen på Malmö stad uppger att man har konstaterat om fattande snusk, maskagripet kött och mögliga grönsaker i matbutiken Konya Charkuteri i Malmö som drivs av företaget Kayalar Chark AB i Malmö. Igår beslutade myndigheten om tillfällig stängning av verksamheten och lade ett förbud.
”Beslutet innebär att livsmedelsanläggningen tillfälligt stängs eftersom allvarliga hygieniska brister har konstaterats”, skriver myndigheten.
”Miljöförvaltningen beslutar att destruera 3.36 ton kött, frukt och grönsaker.”
SE VIDEON OM KÖTTSNUSKET HÄR!
Bland annat de här bristerna påträffade Malmö stad i verksamheten:
”Köttet som förvarades i frysarna var delvis upptinat, frysbränt, dåligt förpackat och i största allmänhet i dåligt skick. I en av frysarna var köttet angripet av levande maskar”
”Vid kontrollen konstaterades allvarliga hygieniska brister. Rengöringen i lokalerna var kraftigt eftersatt och lokalen var i vissa delar belamrad med stora mängder avfall i form av blöta kartonger och gamla livsmedel vilket resulterade i en stor ansamling av flugor och andra insekter”
”En majoritet av de grönsaker som fanns till försäljning, både utomhus och inne i butiken var mögelangripna eller på annat sätt otjänliga, bland annat genom uttorkning eller kraftig övermognad i kombination med mögelangrepp”
Myndigheten kom bristerna på spåret efter att ha tagit emot ett klagomål gällande bristande hygien, mögliga varor samt flugansamling i bolagets lokal.
Malmö stad lade även ett beslut gällande ägg. 16 flak ska ha saknat den obligatoriska märkningen i form av stämpel med producentkod på respektive ägg.
FoodMonitor söker Konya Charkuteri.
/FoodMonitor
Fler bilder från kontrollen:
Läs vidare på FoodMonitor Plus
/FoodMonitor
Foto: Malmö stad.