Oddlygood2023-10-02
Oddlygood förvärvar Planti
Livsmedelsföretaget Oddlygood, som majoritetsägs av livsmedelskoncernen Valio, meddelar att man förvärvar det nordiska varumärket Planti.
”Genom förvärvet blir Oddlygood marknadsledare i kategorierna växtbaserad gurt i Sverige och matlagningsprodukter i Finland”, skriver Oddlygood i ett pressmeddelande.
”Oddlygood® som grundades utifrån drivkraften att förse världen med hälsosamma och välsmakande växtbaserade alternativ som havredrycker och gurtar, har nu genomfört sittförsta förvärv. Ett naturligt steg på den tillväxtresa som inleddes 2018 och senast landade i en rekordomsättning på 23.5 miljoner EUR 2022.”
– Planti är vårt första förvärv och nästa steg på vår tillväxtresa. Under första halvåret i år skapade vi ett starkt momentum med plus 40 procent organisk tillväxt jämfört med 2022, och växte betydligt snabbare än marknaden. Plantis portfölj kompletterar vårt befintliga erbjudande vilket stärker vår marknadsposition framför allt i kategorierna växtbaserade gurtar och matlagningsprodukter. Affären passar vår tillväxtstrategi där vi med stöd av våra ägare Valio och Mandatum Asset Management, aktivt söker möjligheter att växa genom förvärv som detta, säger Niko Vuorenmaa som är vd i Oddlygood, enligt pressmeddelandet.
Enligt uppgift ska affären inte leda till några omedelbara förändringar i Oddlygoods eller Plantis produktsortiment eller produktion.
/FoodMonitor
Foto: Oddlygood.