kIMG_5118
Fallande slaktkroppar, otillbörlig påverkan och hotfull reaktion på avvikelserapport – det här klagar Livsmedelsverkets personal på internt
Hittills i år har Livsmedelsverket registrerat 169 interna anmälningar om arbetsmiljön – FoodMonitor publicerar idag hela listan. Antalet ser ut att takta något lägre än förra året då totalt 233 anmälningar registrerades. I ett fall i år fick en anställd stationerad på ett slakteri en hotfull reaktion på en avvikelserapport.
”Kommer dit på morgonen för AM (levandedjursbesiktning /red) och PM (köttbesiktning efter slakt) och möts direkt av slakteriansvarig som viftar med den utskrivna kontrollrapporten och säger/skriker till mig att jag orsakat att en anställd slutat jobba hos dem”, skriver den anställde in anmälan.
”Han hotade mig att kontakta min avdelningschef och sa att det vill du inte att jag ska göra. Verkade som han menade att jag skulle bli rädd att han skulle kontakta henne som att min anställning skulle riskeras då. Han nämnde chefen vid namn flera gånger.”
Enligt den anställde var det inte första gången som personen på slakteriet agerat olämpligt.
”Vid ett tidigare ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL
Foto: FoodMonitor.