hotell2024-01-16
Hotell Hedens äggröra på ”svenska ägg” var i själva verket gjord på utländska ägg
När livsmedelskontrollen på Göteborgs Stad i dagarna besökte Hotell Heden, som ägs av Smaka & Bo i Göteborg AB, kunde man konstatera att äggröran inte var vad den utgav sig för att vara. Bolaget påstod att den var gjord på svenska ägg – men följesedeln sa att det var ägg med ursprung utanför Sverige.
hotell2024 01 16t”Det finns risk att om presentation har felaktig information kan gäst bli vilseledda. Uppgifter om ett livsmedel får inte vilseleda konsumenterna … ”, skriver Göteborgs Stad i ett beslut som man skickat till Smaka & Bo i Göteborg AB.
Inte nog med det. Kyldörrar i hotellets kök var enligt livsmedelskontrollen synligt smutsiga med gammal smuts och mikrobiell påväxt.
”När personal arbetar i köket och öppnar/stänger dessa dörrar, så finns det risk för vidare spridning av smittämnen runt om i lokalen och andra gemensamma arbetsytor”, skriver man.
Det fanns också en blandare i köket ska ha varit synligt smutsig med ingrodd smuts och matrester från olika tillfällen.
”Om blandaren inte rengöras effektivt och tillräckligt ofta så finns det risk för allergen-och bakteriell kontaminering”, skriver myndigheten.
Smaka & Bo i Göteborg AB uppger att man vidtagit åtgärder.
”Jag har fått information av verksamheten om att alla punkterna var åtgärdade samma dag som de uppmärksammades av livsmedelskontrollanten”, skriver Patrik Ekman som är vd i Smaka & Bo i Göteborg AB, i ett mejl till FoodMonitor.
HÅKAN FRISELL
Fakta:
Smaka & Bo i Göteborg AB.
Omsättning: 43 miljoner kronor (2022).
Resultat: 296 000 kronor.
Antal anställda: 24.
Bilderna: tagna vid det aktuella kontrollbesöket. Foto: Göteborgs Stad.