Hatsajten kritikverket.org publicerar hat mot en justitiesekreterare och fyra justitieråd på Högsta Domstolen – och en domare på förvaltningsrätten
Högsta Domstolen håller som bäst på att avgöra ett ärende som handlar om en 34-årig man i Hägersten som i lägre instans dömts att betala 200 000 kronor i vite för att, enligt Konsumentverket, ha vilselett konsumenter med en sajt som såg ut som en myndighetssajt och sålt tjänster. Nu publicerar hatsajten kritikverket.org, som enligt FoodMonitors tidigare granskning har samröre med den aktuella mannen, hat mot bland annat justitieråd i Högsta Domstolen.
Så här skriver hatsajten om personal på Högsta Domstolen:
”… (Justitieråd 1 /red) är en mycket farlig kommunist, akta er för henne. Mycket vidriga metoder använder hon. Juridik sysslar hon inte med. Det är kommunism inget annat. Hyllar Pol Pot gör hon. … BORT MED HENNE FRÅN VÅR HÖGSTA DOMSTOL”
”… (Justitieråd 2) att inte läsa handlingar man skickar in till ”… (Justitieråd 2) läser inget. ”… (Justitieråd 2) tar sina beslut efter människors efternamn. Vidrigt. Mycket vidrigt”
”Smutsigt av … (Justitieråd 3) att inte läsa handlingar man skickar in till honom. Han läser inget. Tar sina beslut efter människors efternamn. Vidrigt. Mycket vidrigt”
För ett fjärde justitieråd sätts namn och bild ut.
” … (Justitieråd 4) HADE INTE ENS FÅTT ARBETA KVAR SOM JUSTITIERÅD I VÄRLDENS MEST KORRUPTA LAND. SÅ KORRUPT ÄR HAN.”
Hatsajten kallar även en justitiesekreterare för kommunist.
”Högsta domstolen tillsammans med ... (justitiesekreteraren) är bara maktgalna kommunister som vill ha dina pengar inget annat. Korrupta och maktgalna kommunister slutar alltid illa”
Så här skriver hatsajten om en domare på Förvaltningsrätten i Stockholm:
”… (domaren /red) är en desperat kommunistisk rånare. Sverige kommer att få se mer av människor som denna kommunist. Detta är korruption och visar varför Sverige ska kasta allt vad socialism och kommunism heter. Mer eller mindre allt i Sverige ska vara privatiserat för då slipper vi korrupta människor som ... (domaren).”
”… (domaren) ARBETAR HOS FÖRVALTNINGSRÄTTEN I STOCKHOLM OCH BOR I EN STOR VILLA PÅ … . HAN ÄR KORRUPT SÅ DET STINKER OM DET. … (domaren) TAR KOMMUNISTISKA BESLUT MED FÖRVALTNINGSRÄTTEN SOM TÄCKMANTEL. RÅKOMMUNIST.”
(Att på detta sätt kalla en domare för rånare tycks vara förtal /red)
Genom att på detta sätt skriva om de aktuella personerna har hatsajten lyckats få upp sina texter högst upp i sökningar på google.
(FoodMonitor har noterat att hatsajten är ute efter detta för att på så sätt kränka de man är ute efter. Det handlar alltså om en pågående och medvetet utstuderad kränkning av domarna och justitiesekreteraren. Vi vet också att det är hatsajten själv som skriver hatet men man försöker vilseleda läsare att tro att det är inlägg från användare /red)
FoodMonitor har tidigare lyckats koppla ihop hatsajten kritikverket.org med hatsajterna tillsynsenheten.se och konsumentenheten.se.
Mannen bakom och tillsynsenheten.se och konsumentenheten.se har enligt Konsumentverket alltså tidigare dömts att betala 200 000 kronor i vite.
LÄS OCKSÅ: Personen bakom konsumentenheten fälld i domstol
FoodMonitor har inte lyckats nå personen eller personerna bakom de aktuella hatsajterna.
/FoodMonitor
Fakta:
Den aktuella mannen som dömts att betala 200 000 kronor i vite äger enligt uppgift domänerna Konsumentenheten och Konsumentkassan. Därutöver ska han äga ”delalanken.se”, ”mittbankkort.se”, ”tillsynsenheten.se”, ”xn--delalnken-z2a.se”, och ”jallaflyg.nu”.
”… (den aktuella mannen /red) Konsumentenheten. På webbplatsen marknadsförs juridiska tjänster. … (den aktuella mannen) är inte godkänd för F-skatt och har inte registrerat någon enskild firma, men webbplatsen innehåller bland annat prislistor och tekniska funktioner för kortbetalningar”, skriver Stockholms Tingsrätt i en dom mot mannen.
”Genom att söka i Google på orden ”Konsumentverket”, och ”Anmälan Konsumentverket” eller liknande har Konsumentenheten hamnat överst i träfflistan. Konsumenter har av misstag hamnat på en webbplats som de uppfattat tillhört myndigheten Konsumentverket, och de har börjat att fylla i anmälningsformulär. Några konsumenter har reagerat på att man måste göra en kortbetalning innan anmälan skickats och avbrutit tjänsten, medan andra har utgått ifrån att det kostar att göra en anmälan via Konsumentverket.”
Läs vår granskning av de aktuella hatsajterna och bolagen som står bakom här:
Svensk Djurassistans AB ogillar FoodMonitors artikel
Konsumenter anmäler Svensk Djurassistans AB och www.hundassistansen.se till Konsumentverket
Är kritikverket.org och tillsynsenheten.se verktyg åt den organiserade brottsligheten?
KO ansöker om 200 000 kronor i vite mot ägaren av konsumentenheten.se och konsumentkassan.se
Har du några erfarenheter av hatsajterna som nämns i den här artikeln som du vill dela med dig av? Skriv i så fall gärna en rad till redaktionen @ foodmonitor.se.