Männen bakom skandalbolagen och hatsajterna i nätverket MilDigitalGroup vill nu transportera dina djur
LEDARSTICK Nätverket MilDigitalGroup har skandalbolag som skickat ut ”erbjudanden” som ser precis ut som fakturor till hundägare, hyresgäster och gravrättsinnehavare i Sverige. På det har de omsatt miljoner. Via egna hatsajter har nätverket angripit journalister och handläggare på myndigheter som granskat dem. Nu vill de tjäna pengar på att erbjuda transporter av djur och har startat sajten djurtransporter.se. Enligt Jordbruksverket saknar de emellertid tillstånd att transportera djur. Riskerar djur att utsättas för onödigt lidande?
Vi har i många artiklar i år avslöjat skandalbolagen och hatsajterna som ingår i nätverket som vi kallar för MilDigitalGroup och personer bakom. Vi stötte på nätverket i samband med att vi granskade skandalbolaget Svensk Djurassistans AB och fick ta emot hotfulla mejl från nätverkets hatsajter.
LÄS OCKSÅ: det här är Svensk Djurassistans AB
LÄS OCKSÅ: det här MilDigitalGroup
Att nätverket nu försöker tjäna pengar på att transportera djur, och som det ser ut utan erforderliga tillstånd, är problematiskt.
För om verksamheten är verklig och inte enbart ett bedrägeri med ”erbjudanden” så finns det enligt min bedömning en risk att djur utsätts för onödigt lidande.
Nätverket har nämligen tidigare med sitt skandalbolag Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB skickat ut ”erbjudanden” som ser ut precis som fakturor till, enligt uppgift, hundratusen gravrättsinnehavare i Stockholm. Bolaget avslöjades av modiga journalister på Expessen och andra tidningar.
LÄS OCKSÅ: Skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB fortsätter att plåga Stockholmare
På den ”verksamheten” omsatte skandalbolaget enligt uppgift förra året en bit över två miljoner kronor. Enligt en källa har bolaget varit ute till vissa gravar i Stockholmsområdet och skrubbat stenar och använt en stålborste. Källan, som kan branschen väl, menar att det var så inkompetent gjort att gravstenar kan ha skadats.
Så om MilDigitalgroup gör som man gjort tidigare så är det oroande att man startat djurtransporter.se.
Länsstyrelsen Stockholm meddelar att man inte har besiktigat några transportbilar från djurtransporter.se så som lagstiftningen kräver.
På djurtransporter.se finns ”omdömen” från konsumenter. Vi tror inte att dessa konsumenter är verkliga utan det verkar enbart vara bluffkommentarer som MilDigitalGroup hittat på. Men kommentarerna tycks ange att nätverket är ute efter kunder i hela landet och utomlands.
Att MilDigitalGroup utökar sin verksamhet med djurtransporter är problematiskt. Vi håller på med att analysera vad det betyder.
Det är sorgligt att nätverket kan tjäna så mycket pengar på sina ”verksamheter” som de gör. På anmälningarna mot dem till Konsumentverket ser vi att svaga grupper, ofta äldre, råkar illa ut.
HÅKAN FRISELL
LÄS OCKSÅ: Sajten djurtransporter.se drivs av männen bakom skandalbolagen Svensk Djurassistans AB och Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB