Anhörig: 90+ med dålig syn lurades att betala bluff-faktura från skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har många konsumenter anmält skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i Segeltop den senaste tiden. I en av de senaste anmälningarna berättar en anhörig om hur dennes åldriga mor råkat ut för skandalbolaget.
”Företaget har skickat en klar bluff-faktura till min mor. Hon är 90+, har dålig syn och trodde detta gällde gravplats på Solna kyrkogård som hon betalt för i många år”, skriver den anhörige.
Enligt den anhörige betalade 90-åringen omgående det som hon uppfattade var en faktura.
(Det är så skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB opererar i Sverige. Man skickar ut vad som ser ut precis som en faktura men skriver samtidigt i en liten text på en undanskymd plats ordet erbjudande. Bolaget känner väl till att äldre och usatta grupper i samhället uppfattar det hela som en faktura. Detta inte minst efter många skriverier i media de senaste åren. Vi utesluter inte heller att skandalbolaget i det här fallet skickat ut en regelrätt bluffaktura. Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB bedriver enligt vår bedömning en verksamhet som påminner om ett klassiskt bedrägeri /red)
Skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB har hittills blivit anmälda 127 gånger till Konsumentverket. En konsument som känt sig lurad krävde i dagarna pengarna tillbaka av skandalbolaget.
”De har skickat hem ett erbjudande som är utformat som en faktura och efterliknar Stockholms stads ordinarie erbjudande om Gravskötsel. Det finns heller ingen information om ångerrätt vilket är obligatoriskt. Jag har betalt för 5 års gravskötsel för 2 655 kronor. Jag har begärt återbetalning enligt ångerrätten och väntar på bekräftelse samt återbetalning av pengarna”, skriver den konsumenten i sin anmälan.
LÄS OCKSÅ: Konsument begär pengarna tillbaka av skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
FoodMonitor har stött på Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i samband med att vi avslöjat skandalbolaget Svensk Djurassistans AB och den misstänkta bluffsajten djurtransporter.se som också de ingår i nätverket MilDigitalGroup.
Enligt vad FoodMonitor erfar har personer bakom nätverket MilDigtalGroup tidigare dömts till fängelse för olika brott.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: det här är skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
LÄS OCKSÅ: det här är nätverket MilDigitalGroup

t20