pistol2023-12-28
Åtal: utländsk medborgare hotade med kolsyrepistol utanför pizzeria Opera i Karlstad
En utländsk medborgare i 50-årsåldern riktade en pistol mot huvudet på en person utanför pizzerian Opera på Herrhagen i Karlstad – och greps en stund senare på Coop Herrhagen av polisens insatsstyrka. Händelsen inträffade i början på denna månad. Det framgår av en förundersökning och en stämningsansökan om bland annat grovt olaga hot.
”… (den misstänkte utländske gärningsmannen /red) har hotat … (målsägande) genom att rikta en kolsyrepistol mot honom och i samband med det göra mantelrörelse. Det hände den 3 december 2023 på Vasagatan 11, Karlstad, Karlstads kommun. Hotet var sådant att … (målsägande) kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. Brottet bör bedömas som grovt eftersom hotet påtagligt förstärkts med hjälp av vapenattrapp och varit av särskild hänsynslös och farlig art eftersom vapenattrappen riktats mot en person på allmän plats”, skriver åklagaren i målet i en stämningsansökan till Värmlands tingsrätt.
Den misstänkte gärningsmannen har enligt åklagaren tidigare även hotat att skjuta en annan person och en handläggare på Karlstads kommun – och åtalas för olaga hot och hot mot tjänsteman. Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott.
/FoodMonitor
LÄS MER: Misstänkt anlagd brand på pizzeria i Karlstad
LÄS MER: Hotfullt agerande och fylla på Bari Pizzeria i Karlstad – och suspekta turer kring serveringstillstånd
Foto: polisen.