”Bortrivna etiketter” på lammkött
Livsmedelsbutiken Hovsjö Matcenter i Södertälje, som använder varumärket Matrebellen i sin verksamhet, har enligt uppgift sålt omärkta lammstekar och lammskallar. Miljökontoret i Södertälje kommun, som i dagarna lagt ett saluförbud, misstänker att etiketter rivits bort. Men butiken slår ifrån sig och säger att kommunen ljuger.
Läs mer …
Sydkorea godkänner tre företag
– nobbar Mårtenssons Partiaffär
Det Sydkoreanska livsmedelsverket har det senaste året låtit inspekterat fyra bolag i Sverige som ansökt om exporttillstånd för köttprodukter. Bland de godkända finns kycklingslakteriet Kronfågel som nu får möjligheten att exportera annars svårsålda köttprodukter. Men charkbolaget Mårtenssons Partiaffär i Stockholm fick nobben på grund av slarv med ansökan.
Läs mer …
God jul!
Nu varvar vi på redaktionen ned ett tag och förbereder inför julfirandet. Vi är tillbaka med full kraft efter helgerna. Till alla våra läsare vill vi önska en riktigt god jul med massor av vila och god mat! /Red
Läs mer …

Nya svenskodlade bönor
Lantmännen har funnit gynnsamma odlingsförhållanden för bönor i södra Sverige. Nu är de nya svenskodlade bönorna skördade med bra resultat och finns i butik under varumärket GoGreen, meddelar man.
Läs mer …

Larm: Larver och spindelväv i choklad från Merci
Läs mer …
Förlorade fingrar
på Dalsjöfors Kött
Vid två tillfällen förra månaden har personer skadats på slakteriet Dalsjöfors Kött AB i Dalsjöfors. Vid ena tillfället förlorade en städare två fingrar. Vi det andra tillfället skar sig en annan person svårt i handen. Detta enligt anmälningar bolaget gjort till Arbetsmiljöverket.
Läs mer …
Är dina handskar gjorda av hundskinn?
Barbariska slakterier i Kina slaktar hundar och säljer köttet. Skinnet används vid tillverkning av handskar som med stor sannolikhet hamnar i butiker inom EU. Det rapporterar djurrättsorganisationen PETA och tidningen Daily Mail.
Läs mer …
Läkemedelsverket: Kronans Droghandel Apotek bryter mot läkemedelslagen i Coop:s tidning
Läs mer …

Juniorkockarna
söker nya OS-stjärnor
Resan mot Culinary Olympics 2016 har börjat och 2015 ska ett nytt juniorlandslag bildas. Ansökan är nu öppen för unga kockar att söka plats i laget och således vara med och tävla om svenskt OS-guld 2016, meddelar man.
Foto: Per Erik Berglund / Znapshot AB
Läs mer …
Matexporten slår rekord
Enligt statistik från Kommerskollegium ökade svensk livsmedelsexport med hela 9 procent under årets tre första kvartal. Det innebär att exporttillväxten nu är rekordhög och målet att nå 100 miljarder kronor i livsmedelsexport år 2020 ligger inom räckhåll.
Läs mer …