Qred AB överväger åtgärder mot tillsynsenheten.se
Som FoodMonitor berättat om tidigare så angriper sajten tillsynsenheten.se bland annat myndighetspersoner och journalister. På sajten görs det emellertid även reklam för företagslån och det förekom idag loggor för Stockholmsföretagen Qapitala AB, OPR-företagslån, Approva AB, och Qred AB. Qred AB reagerar med förvåning.
”Vi har inget med tillsynsenheten att göra och vårt juridikteam tittar just nu på vad som kan göras för att få dem att ta ner vår logo från deras hemsida”, skriver Andrea Gyllencreutz Romander, kommunikationschef på Qred AB, i ett mejl till FoodMonitor.
Det var efter det att bland annat sajten tillsynsenheten.se i dagarna började skicka hotfulla mejl till FoodMonitor som vi började granska dem. Sajterna agerade unisont sedan vi skrivit artiklar om anmälningar som konsumenter gjort mot företaget Svensk Djurassistans AB i Segeltorp som skickat ut erbjudanden som ser ut som fakturor.
Läs vår granskning här:
LÄS OCKSÅ: Är kritikverket.org och tillsynsenheten.se verktyg åt den organiserade brottsligheten?
LÄS OCKSÅ: Svensk Djurassistans AB ogillar FoodMonitors artikel
LÄS OCKSÅ: Konsumenter anmäler Svensk Djurassistans AB och www.hundassistansen.se till Konsumentverket
Ett av de andra företagen för företagslån som listas av tillsynsenheten.se meddelar att man inte har något samarbete med sajten men att man misstänker att de tjänar pengar via google. Sökningar på företagslån ger enligt uppgift mer pengar.
Senare under dagen har tillsynsenheten.se bytt ut loggan för Qapitala AB mot en logga för Froda som är en del av företaget Monetise Capital AB i Stockholm som också erbjuder företagslån.
FoodMonitor söker bolagen.
/FoodMonitor