FI23
Finansinspektionen överväger vite mot skandalbolaget Svensk Djurassistans AB – bolaget svarar inte på föreläggande
Konsumenter har det senaste året anmält till Konsumentverket att de känt sig lurade efter det att de fått ”erbjudande” om en ”djurförsäkring”, som ser ut precis som en faktura, från skandalbolaget Svensk Djurassistans AB i Segeltorp, som även driver skandalsajten hundassistansen.se. Finansinspektionen, som har kontrollansvaret över försäkringsbolag i Sverige, utreder saken och meddelar att Svensk Djurassistans AB saknar tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet i Sverige. Myndigheten förelade för några månader sedan bolaget att svara på frågor. Men skandalbolaget och deras företrädare har enligt uppgift inte gjort det.
Nu överväger Finansinspektionen att lägga ett vite mot Svensk Djurassistans AB. Det berättar en handläggare på Finansinspektionen.
(Av säkerhetsskäl anger vi inte namnet på handläggaren. Skandalbolaget Svensk Djurassistans AB är en del av Segeltopsgänget MilDigilalGroup som är kända för att via bluff- och hatsajter man driver utöva repressalier och påtryckningar mot handläggare på myndigheter /red)
Konsumenter tycks ha lurats att tro att skandalbolaget Svensk Djurassistans AB säljer försäkringar som omfattar djur. Det framgår av anmälningar till Konsumentverket.
”Har fått faktura per post. Fakturan gäller någon slags hundförsäkring. Otydligt att det är ett erbjudande. I farten kan det vara lätt att tro att man ska betala den då ägarens personnummer och hundens födelsedatum är förtryckta. Text på faktura är oseriös men formulerad för att spela på hundägarens känslor. Angiven info om fullständiga villkor på web går inte att hitta. Framstår som ett bluff-företag”, skriver en konsument i en anmälan.
”Fick ett brev adresserat till mig, i brevet så fanns det en faktura för en tjänst/försäkring trygg hundassistans bas på 1 900 kronor inklusive moms. Brevet ger ett intryck av att det är en faktura och skulle lätt kunna misstolkas som just det. Det står endast en gång vid summan att: belopp att betala om erbjudandet accepteras. Jag har i huvudtaget aldrig varit i kontakt med företaget eller någon från företaget”, skriver en annan konsument.
Det finns även de konsumenter som genomskådat bolagets erbjudande som man ser som en ren bluff.
”Företaget har kontaktat mig om en djurförsäkring. Problemet är att det inte är tydligt att det är ett erbjudande (det står i liten stil på ett dolt ställe) – brevet är mer utan upplagt som en bluffaktura. De har också tagit reda på mina personuppgifter och skrivit ut detta. Har de rätt att söka upp mig och skriva ut mitt personnummer utan min vetskap och mitt godkännande?”, skriver en konsument i en anmälan.
Skandalbolaget Svensk Djurassistans AB har fått tag på, enligt uppgift, tiotusentals adresser till djurägare och födelsedatum för djur genom att begära ut dessa uppgifter från Jordbruksverket.
LÄS OCKSÅ: det här Svensk Djurassistans AB
I skandalbolagets ”erbjudande” om ”försäkring” som ser ut precis som en faktura skriver man bland annat detta:
”Trygg Hundassistans Bas - vid olycka eller sjukdom
När hundägaren är med om en olycka eller blir sjuk
Hundpassning, dagtid eller dygnet runt
Hundvakt, hundhotell m.m.
Inackordering med 5 dagar ingår
Hunden vårdas kärleksfullt
Daglig motion och regelbunden rastning
God hundmiljö
Trygghet för hunden
Aktiveras efter 30 dagar
Gäller i 1 år.”
I föreläggandet till skandalbolaget förra året skriver Finansinspektionen bland annat detta:
”Bolaget föreläggs, med stöd av 18 kap. 25 § andra stycket FRL, att i enlighet med som närmare anges nedan lämna de uppgifter om rörelsen som Finansinspektionen behöver för att bedöma om FRL är tillämplig.”
De här uppgifterna vill myndigheten ha från bolaget:
”1. Fullständiga produktvillkor och avtalsvillkor för samtliga produkter som bolaget tillhandahåller.
2. Uppgift om datum för respektive produkt då det första avtalet med kund tecknades.
3. Uppgift om antal kunder för respektive produkt.
4. Uppgift om intäkter för respektive produkt uppdelat per månad från den tidpunkt då det första avtalet tecknades för respektive produkt.
5. Uppgift om antalet anmälda skador och antalet avvisade skador.
6. Uppgift om vilket skadebelopp som betalas per månad samt uppgift om skadereserven specificerad för respektive produkt.
Utöver ovan ges bolaget möjlighet att inkomma med redogörelse om bolaget anser att det bedriver försäkringsrörelse.”
Finansinspektionen skickade i september förra året föreläggandet till Sunny Kapindra Lal Barua som är en av befattningshavarna i skandalbolaget Svensk Djurassistans AB och till mejladressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som skandalbolaget använder sig av. Myndigheten ville ha svar senast den 21 oktober förra året. Men det ska man alltså inte ha fått. Inte heller ensamägaren Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller, som enligt uppgift numer äger alla aktier i bolaget ska ha svarat Finansinspektionen.
Dessa båda personer är även med i nätverket vi kallar MilDigitalGroup. Man kan också kalla dem för Segeltorpsgänget.
Segeltorpsgänget som driver skandalbolagen Svensk Djurassistans AB, Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB, Hyresgästkassan AB, Svenska Utrikesgruppen AB och Digital Assistans i Sverige AB har figurerat i många utredningar hos olika myndigheter.
Konsumentverket har tidigare drivit ett ärende mot Sunny Kapindra Lal Barua. Det handlade då bland annat om skandalsajten konsumentenheten.se som Segeltorpsgänget driver.
Läs om domen här på Konsumentverkets webbplats:
https://www.konsumentverket.se/aktuellt/mal-domar-och-forelagganden/domar/domar-2018/dom-i-malet-ko-sunny-barua/
Konsumentenheten.se är i dagsläget en bluff- och hatsajt som utövar repressalier och påtryckningar mot journalister, företag och handläggare på myndigheter som granskat bland annat Sunny Kapindra Lal Barua, Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller, Alkesandar Milačić, Daniel Milačić, Svensk Djurassistans AB och andra bolag och personer i gänget.
Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller riktade förra året många hatfulla och till synes hotfulla mejl till handläggare på Skatteverket efter det att myndigheten inte låtit ett annat bolag som Segeltorpsgänget driver slippa att hantera moms. Det polisanmäldes av Skatteverket.
LÄS OCKSÅ: Därför riktar Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller i skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB hat mot Skatteverket och förvaltningsrätten
Segeltorpsgänget MilDigitalGroup driver även den misstänkta bluffsajten djurtransporter.se. FoodMonitor har nyligen kunnat avslöja hur gänget trots att de inte har tillstånd från Jordbruksverket ändå tycks ta betalt för att transportera djur via den sajten.
LÄS OCKSÅ: Sajten djurtransporter.se drivs av männen bakom skandalbolagen Svensk Djurassistans AB och Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
LÄS OCKSÅ: det här är djurtransporter.se
HÅKAN FRISELL
Har du blivit utsatt för ett bedrägeri av skandalbolaget Svensk Djurassistans AB eller andra skandalbolag och bluff- och hatsajter som Segeltorpsgänget MilDigitalGroup driver? Då kan du alltid överväga att göra en anmälan till Konsumentverket och göra en polisanmälan. Om man lurats att nappa på en av gängets ”försäkringar” kan man också vända sig till Finansinspektionen.
LÄS OCKSÅ: https://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/anmal-till-konsumentverket/
LÄS OCKSÅ: https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/bedrageri/
SÅ BESTRIDER DU EN FELAKTIG FAKTURA:
https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/bestrida-felaktig-faktura/
LÄS OCKSÅ: det här är skandalbolagen och hatsajterna som Segeltorpsgänget driver
Fakta (källa: Bolagsverket):
Svensk Djurassistans AB.
Ägare: Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller äger samtliga 5 000 aktier. Detta enligt ett protokoll som kommit in till Bolagsverket 2020-07-01.
Säte: Segeltorp.
Registrerades år 2019 hos Bolagsverket.
Befattningshavare: Aleksandar Milačić och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Omsättning: ingen uppgift.
Resultat: ingen uppgift.
Antal anställda: ingen uppgift.
Stöd FoodMonitor i vår granskning av kriminella gäng genom att prenumerera på FoodMonitor Plus: https://foodmonitor.se/foodmonitorplus/index.php