Maximilian_Karl_Kristian_Folkesson_Müller
Därför riktar Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller i skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB hat mot Skatteverket och förvaltningsrätten
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i Segeltorp med sina hatsajter riktat hat mot journalister och handläggare på olika myndigheter som granskat verksamheten. Nu har FoodMonitor läst hatet i de mejl som bolagets ensamägare, Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller, skrivit till handläggare på Skatteverket och förvaltningsrätten. Det hatet handlar om att bolaget inte vill hantera moms.
Det var i samband med att FoodMonitor granskade skandalbolaget Svensk Djurassistans AB i Segeltorp som det hela kunde börja rullas upp.
LÄS OCKSÅ: Svensk Djurassistans AB ogillar FoodMonitors artikel
Skatteverket beslutade tidigare att Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB, som finns i samma "koncern" som Svensk Djurassistans AB, inte var befriat från moms och man försökte säkerställa att bolaget betalade. Det uppskattade inte Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Beslutet överklagades och den 16 januari beslutade Förvaltningsrätten i Stockholm att ”så mycket av Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB:s egendom som motsvarades av 789 588 kronor fick tas i anspråk genom betalningssäkring”.
Den verksamhet som Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB bedriver går enligt uppgift ut på att bolaget tar reda på namnen på ett stort antal gravrättsinnehavare och sedan skickar ut ”erbjudanden” som ser precis ut som fakturor.
Flera medier har tidigare avslöjat bolaget. Detta efter det att ett stort antal konsumenter gjort anmälningar till Konsumentverket.
Den 17 januari skriver Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller bland annat så här till en handläggare på Skatteverket:
”Skriver till dig gällande att man har stulit pengar från Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB. Vad håller ni på med? Jag kan helt ärligt inte förstå vad ni sysslar med. År det så här ni arbetar. Ni kokar ihop en lögn och skickar till förvaltningsrätten för att sedan få möjlighet att stjäla pengar. Att vi skulle vilja undanhålla pengar är ju skrattretande.”
”Helt otroligt att du är så kåt på andras pengar … .”
Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller riktar också sitt hat mot förvaltningsrätten. Så här skriver han bland annat på en av sina hatsajter om en handläggare:
”… (vi har utelämnat namnet på handläggaren) ARBETAR HOS FÖRVALTNINGSRÄTTEN I STOCKHOLM OCH BOR I EN STOR VILLA PÅ … (vi har utelämnat den uppgiften). HAN ÄR KORRUPT SÅ DET STINKER OM DET. ”… (vi har utelämnat namnet på handläggaren) TAR KOMMUNISTISKA BESLUT MED FÖRVALTNINGSRÄTTEN SOM TÄCKMANTEL. RÅKOMMUNIST”
Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller fortsätter sedan med sitt hat mot Skatteverket.
Den 19 januari skriver han bland annat så här i ett mejl till handläggaren på Skatteverket:
”Ni har skött detta ärende som ett gäng gangsters som vill stjäla andras pengar. … Det är oerhört farligt att ni ska få arbeta hos en myndighet och ta sådana här viktiga beslut … .”
Han avslutar med att skriva ”lycka till nu”. Så gör han även i andra fall när han skrivit mejl till andra personer från sina hatsajter.
Den 19 januari använder Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller en mejladress från av dessa hatsajter för att i ett mejl skriva detta till en handläggare på Skatteverket:
”Vi ser mycket allvarligt på att ni två i er myndighetsutövning inte kan förstå hur man behandlar andra människor.”
”Vi kommer att göra allt vi kan för att ni ska hamna högst upp i Googles sökresultat när man gör en sökning på era namn.”
På själva hatsajten skriver Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller enligt uppgift bland annat detta om handläggaren på Skatteverket:
”Dags att visa Sverige vilken tjuv denna människa är. Hon tjuvar i sin myndighetsutövning.”
”Avslöja denna socialistiska tjuv.”
”Korrupt socialist. Stjäl pengar och blir mutad. Riktigt korrupt.”
”Hon ligger högt upp på min lista över personer som ska fängslas. Så fort tillfälle ges ska jag fängsla henne på lång tid. … Vi kommer att fängsla henne.”
”Vi kommer att sätta denna lilla tjuv på plats.”
”Hon kommer att få det jobbigt denna socialistiska tjuv.”
”Och hon sitter där hos Skatteverket när hon inte vet ej skit om hur företag fungerar. Hahahahahahaha.”
Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller skriver detta på hatsajten på ett sådant sätt så att det ska se ut som inlägg från användare. Men FoodMonitor har uppgifter som visar att det är han själv som skriver och kontrollerar hatsajten.
Om den andra handläggaren skriver enligt uppgift Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller bland annat detta:
”… (handläggaren på Skatteverket) kan inte må bra psykiskt.”
”Du har ju samma IQ som en förlamad åsna.”
(Man kan undra om Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller tror att en förlamad åsna automatiskt skulle ha lägre IQ än en som inte är förlamad /red)
”Stor socialistisk tjuv.”
”Hon är en tjuv.”
Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller lägger enligt uppgift även ut uppgifter om handläggarnas hemadresser och länkar till bilder på dem.
Den 20 januari vänder sig Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller till Skatteverket och skriver att myndigheten sagt att den verksamhet Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB bedriver är momsfri. Han påstår sig även ha spelat in ett samtal som ska bekräfta detta.
(FoodMonitor söker denna inspelning /red)
Men Skatteverket tycks helt ha avfärdat mannens idé om momsfriheten. Det verkar han inte heller ha uppskattat.
”Mycket konstigt. Mycket mycket konstigt” skriver han i ett mejl till myndigheten.
I ett annat mejl samma dag skriver Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller så här till handläggaren på Skatteverket:
”Jag vill upplysa dig om att jag också håller på att gå igenom hårddiskar där jag har sparat inspelningsfiler med Skatteverket där vi får ett godkännande om att få sälja momsfria gravskötsel tjänster.”
”Kommunisten kom fram till slut Hahahahaha. … Du tjänar mig för det är sådana som mig som ser till att du har mat på bordet.”
(Vi känner igen hatet mot kommunister från de hatsajter som mannen driver. Det är en röd tråd i nästan allt han skriver. Samtidigt kan han peka ut samma personer som rasister /red)
I sin korrespondens med Skatteverket använder han mejladressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. En adress som han använder i andra sammanhang är enligt uppgifter hos polisen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enligt Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller verkar Skatteverket anse att han försöker tömma ett av de bolag han är befattningshavare i.
Han säger sig ha haft kontakt med personer som inte kan förstå ”hur det kommer sig att Skatteverket rent ut sagt ljuger om att vi tömmer ett bolag”.
Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller verkar också ogilla att Skatteverket kontaktat hans kunder.
”En annan sak jag undrar över är varför en myndighet beter sig som ett svin och ringer till våra kunder?”, skriver han.
Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller skriver på ett ställe att han ska börja spela in samtalen med Skatteverket eftersom han anser att myndigheten missuppfattat honom.
I ett mejl den 7 februari skriver Maximilian Müller Folkesson detta till en handläggare på Skatteverket:
”Jag ringer dig. När är du tillbaka. Jag hoppas att det är ett normalt taget beslut och inte ens massa lögner igen. Gör mig inte besviken.”
Samma dag skriver Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller ett mejl till myndigheten där det verkar som att han tror att han genom att skrika kan få som han vill.
”Jag säger det sista gången nu: ENLIGT MIG SÅ SKA VI INTE BETALA NÅGON MOMS FÖR DE TJÄNSTER VI SÄLJER”, skriver han.
Tidningen Expressen avslöjade förra året hur Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB skickade ”erbjudanden” som ser ut precis om som fakturor till ett stort antal Stockholmare. En uppgift gör gällande att bolaget kommit över 100 000 adresser till gravrättsinnehavare i staden.
LÄS OCKSÅ: Svensk Djurassistans AB ogillar FoodMonitors artikel
FoodMonitor har kunnat avslöja att bolaget fortsatt med sin verksamhet även i år.
LÄS OCKSÅ: Skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB fortsätter att plåga Stockholmare
Enligt en källa på Stockholms stad "erbjuder" bolaget nu även omvårdnad av gravar. Denne säger också att det kan vara svårare att kontrollera både för kunder och för myndigheter att bolaget levererar det som utlovas i "erbjudandena".
Enligt ett par källor skriker Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller ofta på handläggare när han ringer upp, och att han på olika sätt försöker förminska dem.
Detta och andra omständigheter har fått Skatteverket att polisanmäla händelserna.
Även andra personer och näringsidkare har gjort polisanmälningar.
FoodMonitor har inte lyckat nå Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB eller Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
HÅKAN FRISELL
Fakta:
Enligt Bolagsverket heter den aktuella befattningshavaren i Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB Maximilian Karl K Folkesson Müller. I en överklagan kallar han sig för Maximilian Karl Kristian Folkesson. I en dom benämns han som Maximilian Folkesson Müller. I mejl kallas han för Maximilian Müller Folkesson och han använder alltså mejladresserna Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Detta är sannolikt inte de enda variationerna på sitt namn som han använder sig av. Hans fulla namn är alltså Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
(Det är inte omöjligt att han på detta sätt försöker förvilla de som granskar honom och bolagen där han är ägare och befattningshavare /red)
Maximilian Folkesson Müller är enligt Bolagsverket befattningshavare i fem bolag. Utöver Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB tycks det, enligt de redovisningar som FoodMonitor haft tillgång till, finnas stor tveksamhet kring de verksamheter som bedrivs i bolagen. Eller om det handlar om riktiga verksamheter över huvud taget.
Här är bolagen det handlar om (källa: Bolagsverket):
Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB.
Ägare och ordförande: Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Segeltorp.
Omsättning: 2.6 miljoner kronor (2019).
Resultat: 260 000 kronor.
Antal anställda: 2.
Tillgångar: 1.2 miljoner kronor.
Befattningshavare: Mathias Champa Burman och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Antal anmälningar till Konsumentverket: 78 stycken.
Svensk Djurassistans AB.
Ägare: Aleksandar Milacic som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Segeltorp.
Registrerades förra året hos Bolagsverket.
Befattningshavare: Aleksandar Milacic och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Antal anmälningar till Konsumentverket: 18 stycken.
Hyresgästkassan AB.
Ägare: Sunny Kapindra Lal Barua som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Johanneshov.
Omsättning: 0 kronor (2018).
Resultat: 0.
Antal anställda: 0.
Tillgångar: 50 000 kronor.
Befattningshavare: Sunny Kapindra Lal Barua och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Svenska Utrikesgruppen AB.
Ägare: Maximilian Folkesson Müller som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Segeltorp.
Omsättning: 25 000 kronor (2019).
Resultat: minus 35 000 kronor
Antal anställda: ingen uppgift.
Tillgångar: 71 000 kronor.
Befattningshavare: Mathias Champa Burman och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Digital Assistans i Sverige AB.
Ägare: Andreas Eric Helge äger 2 500 aktier och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller äger 2 500 aktier.
Säte: Segeltorp.
Registrerades förra året hos Bolagsverket.
Befattningshavare: Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller och Andreas Eric Helge.
FoodMonitor har valt att maskera och utelämna vissa uppgifter i denna artikel för att skydda personer från ytterligare hat från Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller och hans ”medarbetare”.
LÄS OCKSÅ: Konsumenter anmäler Svensk Djurassistans AB och www.hundassistansen.se till Konsumentverket
LÄS OCKSÅ: Svensk Djurassistans AB ogillar FoodMonitors artikel
LÄS OCKSÅ: Ännu en anmälan mot Svensk Djurassistans AB
LÄS OCKSÅ: Ny anmälan mot Svensk Djurassistans AB och ”Trygg Hundassistans erbjudande”
LÄS OCKSÅ: Försäkringsbolag nekar till samröre med hatsajten tillsynsenheten.se
LÄS OCKSÅ: Oroande att hatsajter med kommersiella motiv försöker påverka domare och andra myndighetspersoner
LÄS OCKSÅ: Hatsajten kritikverket.org publicerar hat mot en justitiesekreterare och fyra justitieråd på Högsta Domstolen – och en domare på förvaltningsrätten
LÄS OCKSÅ: Är kritikverket.org och tillsynsenheten.se verktyg åt den organiserade brottsligheten?
LÄS OCKSÅ: Qred AB överväger åtgärder mot tillsynsenheten.se
Bilden: Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller hånar i ett mejl Skatteverkets handläggare.