Axfood blir delägare i förlustmaskinen Mathem
Livsmedelskoncernen Axfood meddelar att man blir delägare i förlustmaskinen Mathem Sverige AB som förra året gjorde ett resultat på minus 457 miljoner kronor. Axfood avyttrar enligt uppgift sin sajt Mat.se mot betalning i aktier i Mathem som samtidigt ingår ett leverans- och samarbetsavtal med Axfoods inköp- och logistikbolag Dagab.
”Köpeskillingen på kassa- och skuldfri basis för Mat.se uppgår till 688 miljoner kronor och betalning sker i nyemitterade aktier i Mathem motsvarande en ägarandel om 16.5 procent”, skriver Axfood i ett pressmeddelande.
”Som en del i ett strategiskt partnerskap har Axfood AB (”Axfood”) ingått avtal om att avyttra verksamheten i sin renodlade e-handelsaktör Mat.se till Mathem i Sverige AB (“Mathem”) mot betalning i nyemitterade aktier i Mathem. Genom att kombinera Mat.se med Mathem skapas synergier och skala som ger bättre möjligheter att utveckla ett starkt erbjudande inom den renodlade e-handeln med hemleveranser. Axfoods bolag Dagab Inköp och Logistik AB (”Dagab”) har samtidigt tecknat ett sjuårigt leverans- och samarbetsavtal med Mathem som inkluderar samarbete kring inköp, sortiment och logistik. Den e-handelslogistik som Mat.se idag nyttjar, lager och transport, är en del av Dagab och ingår inte i affären.”
Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Mathem klarar inte av att leverera beställd julmat
LÄS OCKSÅ: Konsument gör anmälan om döda maskar i paket från Mathem
LÄS OCKSÅ: Konsument: problem med frysvaror från Mathem
LÄS OCKSÅ: Börsnoterade Kinnevik investerar i förlustmaskinen MatHem
LÄS OCKSÅ: Panik på förlustmaskinen Mathem