omOla Lauritzson släpper
helvegetarisk kokbok
Kostprofilen, GI-experten och entreprenören Ola Lauritzson släpper tillsammans med Marlene Gustawson boken ”Gröna Soppor & Smoothie Bowls” i dagarna. Det är en helvegetarisk kokbok helt utan gluten, laktos och tillsatt socker.
– I boken har vi skapat 90 vegetariska recept på soppor, matiga smoothies och härliga tillbehör som glutenfria bröd och granola. Boken riktar sig  till alla som vill leva hälsosamt och samtidigt prova något nytt; Göra en effektiv detox, rensa kroppen från slaggprodukter, få vackrare hy och snabbt bli av med irriterande överskottskilon, berättar Ola Lauritzson.
Författarduon har arbetat tillsammans under många år, men detta är deras första gemensamma bok. Båda författarna har var för sig publicerat ett stort antal böcker som blivit uppmärksammade i Sverige såväl som utomlands – Marlene med en särskild inriktning på just gröna drinkar, örter och metoder att få kroppens hormonproduktion i balans.
– Med boken vill vi ge inspiration att tänka mer vegetariskt, både för hälsans och miljöns skull. Frågor om gluten och laktos är också väldigt aktuella, jag får dagligen frågor om just detta, konstaterar Ola Lauritzson.
Gröna Soppor & Smoothie Bowls ges ut av Tukan Förlag.
/FoodMonitor