Coop säljer butiker
Nu omstrukturerar Coop genom att sälja butiker till Konsumentföreningar. Kvar blir butikerna i Stockholmsregionen och delar av södra Sverige. Det rapporterar Dagens Handel.
Det handlar om 39 butiker som Coop Sverige AB säljer till Konsumentföreningen Gävleborg och 36 butiker till Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg. Köparna övertar samtliga befintliga avtal gentemot butiksmedarbetare, hyresvärdar och leverantörer. Överlåtelsen sker per den 1 januari 2015, meddelar man.
Efter affären kommer det butiksbestånd som ägs och drivs av Coop Sverige att koncentreras till Stockholmsregionen och delar av södra Sverige. Cirka 260 Coopbutiker kommer att ägas av Coop Sverige och cirka 440 butiker av ett antal olika konsumentföreningar runt om i landet.
Enligt ett pressmeddelande från Coop Sverige har man inga planer på större avyttringar i det kvarvarande butiksbeståndet.
– Genom denna affär skapar vi goda förutsättningar för våra butiker att utvecklas på bästa sätt, till gagn för både kunder, medlemmar och medarbetare. Vi skapar ett än mer konkurrenskraftigt Coop i hela landet, kommenterar Fredrik Johanson, regiondirektör Nord-Väst vid Coop Sverige.
/FoodMonitor