HKScan blir del av
Svenska Köttföretagen
Igår, den 5 november, gick HKScan Sweden AB med i Svenska Köttföretagen AB, en ny branschorganisation bildad av ett nätverk av svenska slakteriföretag. Detta enligt ett pressmedelande från bolaget idag.
HKScan är en av grundarna och en nyckelmedlem i det nybildade verksamheten, meddalar man vidare.
Ett av HKScans strategiska mål är att harmonisera sin koncernstruktur och verksamhet. Man kommer därför nu ytterligare stärka sitt fokus på kärnverksamheterna, genom att Svenska Köttföretagen AB övertar äganderätten av HKScan Swedens aktier i Svenska Djurhälsovården AB, Svenskt Kött i Sverige AB Quality Genetics Sweden HB.

Vidare meddelar man att HKScans ägande av Taurus Köttrådgivning AB och Svenska PIG AB kommer att flyttas över till ett nytt dotterbolag till Svenska Köttföretagen AB som specialiserar sig på rådgivning.
Svenska Köttföretagen går samman för att främja konkurrensneutrala kött- och branschrelaterade frågor och för att aktivt stärka positionen för den svenska köttindustrin och animalieproduktionen. Organisationen syftar också till att arbeta för att skapa en stark plattform för framtida tillväxt av den svenska köttindustrin och att aktivt delta i lagstiftning och reglerande processer samt att öppet delta i konsument- och andra intressentdialoger.
Köttföretagen kommer också  att erbjuda specialiserad grisgenetik samt rådgivningstjänster för mer lönsam animalieproduktion i kombination med ökad djurhälsa. Ett av de primära målen är att förbättra produktiviteten i svensk djurproduktion, meddelar man.

/FoodMonitor