<
sb
Starbucks öppnar premiumbutiker
Expanderande kaffekedjan Starbucks ska öppna dörrarna till tre premiumbutiker i Stockholm. Den första, på Stureplan öppnas idag den 9 december.
Den 16 december öppnar även Starbucks på Södermalm och senare i vår på Hamngatan/Regeringsgatan meddelar man. Det här blir de första Starbucks som öppnar utanför centralstationer och Arlanda.
– Nu är äntligen dagen inne! Vi ser fram till att välkomna kunder till vår fina butik på Stureplan, och snart även till fler centrala lägen i Stockholm, kommenterar Joannis Vendrig, administrerande direktör i Starbucks Sverige & Norge.
UMOE Restaurants och Stabucks att den tredje premiumbutiken på Hamngatan/Regeringsgatan, som öppnar till våren 2015, med sina 300 kvadratmeter blir Sverige största Starbucks.
– Vi är oerhört glada över att kunna öppna och erbjuda Starbucks på några av Stockholms absolut bästa lägen. Vi önskar att finnas där folk befinner sig för att lättare kunna bli en del av våra gästers dagliga rutin. Starbucks är mycket mer än ett kafé där vi serverar kaffe. Vi vill erbjuda våra gäster och kunder en tredje plats, platsen mellan hemmet och arbetet eller skolan, avslutar Joannis Vendrig.
Fakta: Starbucks öppnade sitt första café i Sverige 2010 tillsammans med licenstagaren SSP på Arlanda flygplats. Mottagandet i Sverige har varit långt över förväntan enligt kedjan som också konstaterar att intresset för kaffe och framförallt för specialkaffe ökar konstant.
/FoodMonitor