rfb
Produktnytt:
Rotfruktsbröd i två smaker
Fazer lanserar en ny typ av bröd bakat med bönor, rotfrukter, rostade kikärtor och äkta surdeg. En tredjedel av vetemjölet har ersatts av rotfrukter och bönor.
Brödet finns i två smaker: Rödbeta & morot samt Palsternacka & morot. Båda smaksättningarna innehåller en bas av vita kidneybönor. Man ser tydligt rotfrukterna i bröden och de är beströdda med en ny spännande topping av rostade, krossade kikärtor som ger mycket smak och ett krispigt tuggmotstånd. Ett tips är att rosta brödet för en riktig smakupplevelse, meddelar Fazer.
– Konsumenten har länge efterfrågat större variation i brödhyllan. Efter lång och intensiv utveckling är vi nu i mål med något som verkligen sticker ut – en helt ny typ av bröd med gröna härligheter och kolhydrater av hög kvalitet, kommenterar Lisa Söderholm, Senior Brand & Category Manager på Fazer.
Enligt Fazer är det nya brödet det första i butikshyllorna som är bakat på både bönor och rotfrukter. Mindre mjöl och mer ”grönt” ger ett betydligt mjukare och saftigare bröd, eftersom det finns mindre stärkelse från mjölet som kan åldras och göra brödet hårt och torrt, förklarar man.
– Efter flera års arbete kan vi nu presentera vårt goda Rotfruktsbröd. Både bönor och rotfrukter är sådant vi borde äta mer av, och vad är härligare än att få allt i ett riktigt gott bröd, säger Andreas Ulinder, produktutvecklingschef på Fazer.
/FoodMonitor