so
Vegatabiliska mjukostalternativ
Kung Markatta meddelar att man nu lanserar ”Creamy Sheese”, ett mjölk-, laktos- och glutenfritt alternativ till mjukost. Det är en helt vegetabilisk sojamjukost som finns i tre smaker; Vårlök & Svartpeppar, Sweet Chili samt Naturell.
Kung Markatta rekommenderar att använda produkterna som smörgåspålägg, på kex eller som smaksättning i såser och grytor. De baseras på sojaprotein, kokosolja och naturliga smakämnen och kan använda precis som en vanlig mjukost.
Den naturella varianten ska också gå bra att använda till t ex en mjölk- och laktosfri ”SheeseCake” eller som ingrediens till cupcake-frosting, meddelar man.
Creamy Sheese-serien produceras av Bute Island Food i Storbritannien och kan hittas i utvalda Coop och ICA-butiker.
Fakta Bute Island Food: Redan 1988 började Bute Island Foods producera mjölkfria och veganska produkter på den lilla ön Isle of Bute, väster om Skottland. Företagets mål är att alla de som inte kan eller vill äta mjölkprodukter ska kunna njuta av goda alternativ. I produkterna används aldrig mjölk, ägg, laktos, gluten eller härdade fetter. Förutom Creamy Sheese finns även Sheese Melty, ett mjölk- och laktosfritt sojapålägg som är ett gott alternativ till vanlig mejeriost. Alla produkter är helt veganska och tillverkade enligt Pareve och Kosher.
/FoodMonitor