Livsmedelsföretagen ska hantera media med nya riktlinjer
Hästköttskandaler, ständiga livsmedelslarm, och plågade djur som upptäcks på slakterier. Den svenska livsmedelsindustrin har varit hårt ansatt de senaste åren. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen tycks nu ha identifierat vad de ser som ett av de viktigaste problemen – att medlemmarna säger fel saker till journalister. Idag meddelar organisationen att riktlinjer tagits fram så att medlemmarna gör rätt.
– Livsmedelsföretagen har som första branschorganisation antagit riktlinjer för kris- och mediehantering - riktlinjer som ska vara vägledande för den svenska livsmedelsindustrin. Det är viktigt att livsmedelsindustrin är transparent, proaktiv, tillgänglig och handlingskraftig, säger Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist, i ett pressmeddelande.
– Den bild media och därmed allmänheten har av livsmedelsindustrin är resultatet av både det vi gör och det vi säger. Hur vi hanterar matlarm och bemöter journalister är därför viktigt för hur branschen och de enskilda företagen syns i media och uppfattas av andra.
Livsmedelsföretagen ska enligt uppgift skicka ut en bok till sina medlemmar och även inrätta en särskild tjänst för kris- och mediehantering.
/FoodMonitor