Konsum Värmland stoppar blödning
Förra året redovisade butikskedjan Konsum Värmland ett rörelseresultat på minus 60 miljoner kronor. För att stoppa blödningen föreslog ledningen att 11 butiker skulle lägga ner. Idag meddelar man sju av dessa, som är landsortsbutiker, ska räddas. Det blir istället fyra tätortsbutiker som hotas av nedläggning.
– Förlusten på de elva butikerna har accelererat under de senaste fem åren. Ända sedan i våras har vi haft både konstruktiva och engagerande möten med medlemmarna på respektive ort. Det har också gett en ökad köptrohet, framförallt i de butiker som ligger på landsorten. Något som är huvudanledningen till det förslag styrelsen lagt till förvaltningsrådet, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander.
De butiker som nu föreslås att läggas ner är:
Coop Extra i Degerfors
Coop Konsum Skogsgatan i Kristinehamn
Coop Konsum Deje
Coop Konsum Skrantahallen i Karlskoga.
Dessa butiker drogs med en sammanlagd förlust på 7.3 miljoner kronor för helåret 2014. Enligt Konsum Värmland fortsatte de ha en negativ utveckling även under 2015. Butikerna har totalt cirka 30 anställda. Fackliga förhandlingar är enligt uppgift planerade att påbörjas efter den 21 oktober.
/FoodMonitor